Säkerhetskabinetts ministrar: Ryktena om kemiska bomber, en bluff

Maan: Jerusalem (AFP) – Flera  israeliska ministrar har anklagat armén för att bluffa om dess påståenden att aktivister ombord på Frihetsflottan planerar skada israeliska soldater, rapporterar tidningen  Maariv på onsdagen.

Tidbingen citerar flera anonyma medlemar av det israeliska Säkerhetkabinettet, som beskriver påståndena  som ”mediaspinn” och ”PR-hysteri”

Det var i måndags som arméns talesperson  Överstelöjtnant  Avital Leibovitz sade att det fanns ”radikala element” bland de aktivister som deltar i sjökonvojen, bland annat några som förde med sig ”brandbombskemikalier”

Men Säkerhetskabinettets ministrar sade till  Maariv att det inte fanns någon sådan information då de informerades om flottan denna veckan. Nu anklagar de premiärminister Benjamin Netanjahus ministerium för att ligga bakom desinformationen.

–          Det finns två anledningar till att Netanjahu har förändrat sin uppfattning om Flottans natur, båda är relaterade till världssamfundet” sade en av de anonyma ministrarna, till tidningen.

–          Den första av dessa anledningar är självrättfärdigande- Om plötsligt, något går fel i den militära operationen och någon skadas eller dödas, så vill Israel kunna säga att de varnade för det i förväg.

–          Den andra anledningen är att på detta vis försöka pressa det internationella samfundet , så regeringarna hindrar skeppen att delta i flottan som de avsett.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s