DNs Stefan Johnsson på Sintagmatorget

En vanlig debattmetod för våra motståndare är att ställa folkresningarna i Mellanöstern mot Ship to Gaza. Dagens Nyheters Stefan Johnsson som följer med Ship to Gaza skriver om detta i Dagens Nyheter från i dag:

På Sintagma bedrivs även utrikespolitik. Församlingen uttalar sitt stöd för Frihetsflottan/Ship to Gaza och fordrar att Greklands regering verkar för konvojens snara och säkra avgång från landets hamnar.

Några säger att vi som stöder Frihetsflottan i stället borde rikta insatserna mot Syrien, Jemen, Libyen eller andra platser i arabvärlden där folk kämpar för demokratiska rättigheter. De som säger så glömmer två saker. Det första är att även palestinierna lever under värsta formen av förtryck i Mellanöstern. Det andra är att Frihetsflottan, genom att uppmärksamma detta förtryck, seglar in som deltagare i Medelhavsregionens demokratiska resningar. Uppmuntrar vi de tunisiska, jemenitiska, iranska, syriska, egyptiska, kurdiska och libyska folkrörelsernas kamp för mänskliga rättigheter, varför inte också den som förs i Gaza?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s