Uppdaterat: Liknande skador efter sabotagen mot Juliano och Saoirse

Den israeliska nyhetssidan y-net publicerar i dag bilder på skadorna som åsamkats Saoirse .Som kan utläsas från fotona så har skadorna definitivt inte åsamkats av en olyckshändelse och de är identiska med skadorna på grekisk-svenska-norska Juliano

Skadorna på Saoirse

Skadorna på Juliano

Så vad säger då israelerna?

Den israeliska ambassaden i Stockholm påstod igår i en TT-intervju att sabotagen är ett påhitt. Den uppfattningen delas inte av de grekiska myndigheter som inspekterat fartyget, och till vilka polisanmälan inlämnats eller av israeliska y-net.

Ship to Gaza Sverige ser allvarligt på den israeliska beskickningens hånfulla uttalande, som tyder på en lättsinnig inställning till de människoliv som sabotaget hade utsatt för fara om det inte upptäckts i tid.

Uppdaterat: När svenska folket fick reda på att Ship to Gazas passagerarbåt ”Juliano” utsatts för sabotage öppnade man plånböckerna än en gång. Små och stora bidrag strömmar in från alla möjliga håll, också från organisationer som Emmaus Stockholm som skänker 10.000 kronor till en ny propeller.

En privatperson, som vill vara anonym, meddelar att han skänker 20.000 Euro, och att han gör det för att han inte gillar att ”attackdykare saboterar civila hjälptransporter på europeiska vatten”.

Annonser

En reaktion på ”Uppdaterat: Liknande skador efter sabotagen mot Juliano och Saoirse

  1. Åter igen och nu efter sabotaget mot ”Juliano”:
    Vågar man gissa vilka svin som låg bakom även denna sabotage? Det lär ej heller vara svårt att göra det, vet jag!!! Och vad händer härnäst, tro???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s