Palestinanätverket i Malmös flygblad

Bryt blockaden av Gaza! Låt skeppen segla i fred!

Det palestinska folkets långa kamp för en rättvis fred bör mana och inspirera oss alla till kraftfull handling. Ship to Gaza är en sådan handling av praktisk solidaritet. Palestinanätverket i Malmö vill därför uttrycka sitt fulla stöd för hela frihetsflottan och önska alla passagerare en framgångsrik och säker brytning av den blockad av Gaza som nu pågått i mer än fyra år. Vi kräver att israel lämnar skeppen ifred och att den svenska regeringen verkar för att så ska ske.

Blockaden av Gaza, som inleddes sommaren 2007, är folkrättsvidrig och förödande i sina konsekvenser för den 1,5 miljoner stora befolkningen på den lilla strandremsan mellan Medelhavet och negevöknen, stor som en fjärdedels Öland. Rapporterna från fn-organ, internationella biståndsorganisationer, palestinska och israeliska människorättsorganisationer – ja, till och med den israeliska arméns egen statistik – talar ett entydigt språk.

Nöden som Rråder i Gaza är inte resultatet av någon naturkatastrof, utan av politik. Detta betyder att det krävs politiska beslut, i israel men också i det internationella samfundet, för att häva blockaden. Det är upp till oss medborgare att se till att våra politiker lever upp till sina storslagna ord om allmängiltiga mänskliga rättigheter och folkrätt.

Palestinanätverket  i Malmö kräver att blockaden mot Gaza hävs omedelbart och att vår svenska regering med kraft agerar för att så ska ske. Vi kräver även att regeringen utövar påtryckningar på israel för att Ship to Gaza och resten av frihetsflottan ska få segla i hamn i Gaza utan en upprepning av förra vårens tragedi. Ship to Gaza är solidaritet i praktiken – från ett folk till ett annat. Men det skänker oss även frihet att tro på det som ibland känns omöjligt. låt oss häva vi blockaden av Gaza.

Palestinanätverket i Malmö

Du kan ladda ned flygbladet Bryt blockaden här

natverket.wordpress.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s