Victoria Strand rapporterar från Aten

Här händer så mycket hela tiden, nya frågor uppstår och därigenom nya svar och nya lösningar.

Igår var det presskonferens på den amerikanska båten, Alice Walker läste högt ur en del av de brev de har med sig till Gaza och de erbjöd alla att inspektera båten för att själva se att de inte har med svavelsyra eller dödliga vapen. Deras krav är att de ska få lämna hamnen nu.
Idag 10.30 lokal tid är det demonstration utanför den amerikanska ambassaden för just detta krav.
Jag, Marie Nordén och Kalle Larsson hade ett bra möte med svenske ambassadören här i Aten, Håkan Malmqvist. Han informerades om alla konstiga inspektioner vi utsätts för och om sabotaget mot Julianos propelleraxlar. Det var ett givande möte och utan att kunna berätta detaljer sade han ändå tydligt att hans uppfattning vara att vi som svenska medborgare i ett annat EU-land hade all rätt att efter erforderliga och gängse inspektioner få lämna grekisk hamn.
Nu kommer de olika grupperna besöka sina ambassader och sedan kommer en gemensam uppvaktning att ske av EU-kontoret här på plats.

Socialistinternationalen har möte här, Marie, Evert och Faraj har träffat Karin Jämtin och andra och informerat dem om situationen. Nethanyau har ju tackat Papandreous direkt för vänligheten att stoppa flottiljen, dessutom deklarerat att de har rätt att göra det var som helst. Läs citaten i Haaretz där de dock har utlämnat en del av det han sa som är uppenbart stötande för omvärlden. Kanske har han ropat hej innan han riktigt kommit över bäcken. Dror översätter originalet från hebreiska.

Som ni förstår är det ibland slitigt att gå och vänta men humöret är gott, vi besöker Syntagma-torget av och till och följer vad som händer efter omröstningarna. Igår kväll var det förhållandevis lugnt.

Idag väntas också en grekisk aktion med banderollupphängning vid Acropolis med kravet att vi har rätt att segla på det fria medelhavet vilket grekerna har gjort i 4000 år. Ni minns kanske från de utsmugglade filmerna från Sofia när Vangelis står med mikrofonen och ropar till de Israeliska soldaterna ”we have been sailing here for 4000 years, you just came!”

Byte av propelleraxlarna är på gång och vi hoppas vara klara för avfärd snart!

Blockadbrytarhälsningar
från

Victoria

Annonser

En reaktion på ”Victoria Strand rapporterar från Aten

  1. Den där Netanjahu tycks verkligen har drabbats av panik och muffladder! Det är bara och köra hård mot de inom Israels nuv. regering av storidiotin drabbade kuckon som tydligen har glömt förhållanden i Warszawa-Gettot!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s