y-net: Israel förlorar ännu ett krig mot Gazaflottan

I ett ledarstick i liberala israeliska y-net skriver Asaf Gefen; ”bästa sättet för israelerna att hantera PR-flottan till Gazaremsan hade varit att ignorera den.”

Då de första rapporterna kom om ännu en internationell flotta destinerad till Gaza, så var det svårt att förstå dess mål. Trots allt innebär öppnandet av Rafah ett slut på det gyllene tillfälle som Israels blockad mot Gaza erbjöd, istället hör vi nu om förbättringar i levnadsstandarden på remsan, enligt optimistiska breräkningar kan de höjas till en nästan human nivå detta år.

Trots detta går det sakta upp för oss att den senaste flottan hade sitt eget mål. Om Marmara som deltog i den föregående seglatsen försökte demonstrera israelisk brutalitet inför världen (och det lyckades tack vare vår egen sorts hjälp.) Verkar den nuvarande flottan menad att presentera Israels dumhet.

Redan nu, då det fortfarande är oklart om och när fartygen ska komma, verkar det som om detta mål redan uppnåtts med råge.

En reaktion på ”y-net: Israel förlorar ännu ett krig mot Gazaflottan

  1. Gudskelov lever det i Israel ej enbart sådana människor som denna Netanjahu och sina gelikar som dessutom lyckades att förstöra Israels anseende i världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s