Rapport från Victoria Strand i morse

Igår fortsatte här ansträngningarna att på legalt sätt få loss våra båtar. Jag kan lova att vi drar i alla tåtar, såväl genom delegater på Socialistinternationalen som juridiskt.

På förmiddagen fick en del i gruppen en Akropolisguidning på 6 timmar av en av våra värdar som skriver en avhandling om ”Stenens betydelse i historien”. Osökt tänker man på de stenar som nu bryts loss i marmortrappan vid Syntagma för att användas mot maktens representanter. Inte några gatstenar minsann – marmorstenar!
Den amerikanska båtens kapten är fängslad och besättningen är kvarhållen på båten. Passagerarna stannar i solidaritet men kan röra sig fritt in till stan och tillbaka. Vår läkare Lotta är kvar på båten.
Eftermiddagens presskonferens besöktes av Moustafa Barghouti dom är här på Socialistinternationalen. Han hade rest frågan om kvarhållandet av FF2 och det sägs att det finns ett uttalande därifrån till stöd.
Han uttryckte mycket tydligt att FF2 var en del i den Palestinska motståndskampen som baseras på ickevåld och har stöd av alla palestinier, såväl de som finns i Palestina som de i diasporan. Han talade om enandet av de olika palestinska partierna och organisationerna och om att palestiniernas kamp för frihet och rättigheter inte bara skapar förutsättningar för palestiniernas frihrt men även ockupanternas, israelernas. Han beskrev absurditeten i att han som är född i Jerusalem och har arbetat där som läkare i ett tiotal år inte längre får resa till Jerusalem där hans syster bor och att en resa till Gaza tar en och en halv dag istället för en och en halv timme. Om man alls får komma in.
Vi hör också om att stödaktioner satt fart i Nordafrika med udden mot Grekland. Tahrir, Syntagma, Ramallah, FF2 är några bland många, många andra rörelser för rätten att leva ett värdigt liv i frihet.

På kvällen var vi bjudna hem på middag till vår kock på Sofia från förra året. Underbar lammgryta med alla tillbehör som vi åt sittande på kuddar i hans vackra hem tillsammans med hans fru som berättade mycket om situationen i Grekland.
Vi läser artiklarna hemifrån, ser demonstrationerna och uppskattar allt ert arbete som är ett viktigt stöd för oss.
Snart har vi morgonmöte!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s