Update; Breaking News: Den grekiska kustbevakningen har bordat kanadensiska Tahrir

Ännu ett skepp försökte på måndagseftermiddagen segla från Kretas hamn för att bryta den israeliska blockaden mot Gaza, rapporterar norska VGs nätupplaga

Skeppet uppbringades snabbt av grekiska kustbevakningen, och bordades därefter, rapporterar journalisten Joseph Dana på Twitter.

Uppgifterna bekräftades av kanadensiska Ship to Gazas hemsida.

Kanadensiska Tharir hann segla 15 minuter utanför hamnen, i ett försök att hinna till internationellt farvatten, innan hon stoppades sade aktivister till al Jazeera.
– Vi bogseras in i dockan just nu…[kustbevakningen] kontrollerar skeppet fullständigt, sade Jesse Rosenfeld, som är reporter vid Torontos Now Magazine, som fanns ombord på Tahrir då hon avseglade.

Rosenfeld förklarade hur fartyget kunde lämna hamn:

– det var frågan om minuter, folk på båten satte igång maskin medan två aktivister paddlande i kajak försökte lägga sig i vägen för kustbevakningen i hamnen. Just då försökte Tahrir utnyttja bräschen genom hamnen. Gå för full maskin till internationellt farvatten.
Kustbevakningen jagade Tahrir, med vattenkanoner och så småningom bordade de skeppet, sade Rosenfeld

För en liten stund sedan, 20:00 svensk tid beordrades hela besättning och passagerare upp på däck. Alla är vid gott mod, och mår bra.

20:30 vid sidan av att en dieseltankskada som de grekiska myndigheterna orsakat då de kraschade Tahrir in i en cementmur så sjunker skeppet inte.

Tharir bogseras

uppbringade Tharir bogseras

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s