Amerikanernas statusuppdatering den 4 juli

US Ship to Gaza: Givet de enorma hinder som ställts i flottans väg, ska vi inte för ett ögonblick tänka att detta arbete görs förgäves. Istället är det tvärtom. Vi har givit större uppmärksamhet åt de akuta behovet att häva israelernas blockad mot Gaza, liksom även ockupationen av de palestinska områdena i sin helhet. De långtgående israeliska åtgärderna för att stoppa flottan demonstrerar endast den verkliga berättelsen; de är beslutna att vidmakthålla sin repressiva, inhumana och illegala politik till varje pris. Israel har outsoursat sin sjöblockad mot Gaza till Grekland

Vi bör inte för ett ögonblick glömma att flottprojektet handlar om vår solidaritet med Gazas folk. För att förändra den israeliska politiken och stoppa det stöd de får från USAs regering kräver den starkaste rörelse vi möjligen kan bygga.

De senaste nyheterna från Grekland igår var bland annat

1) Amerikanska passagerare trakasserade av Atens polis

Nio av US boat to Gaza började hungerstrejka den 3 juli; det är Ken Mayers, Carol Murry, Medea Benjamin, Paki Wieland, Ray McGovern, Brad Taylor, Kit Kitteridge, Kathy Kelly och Linda Durham. Efter att genomfört ett möte framför den amerikanska ambassaden, så omhändertogs de alla genom att Atens polis, på trottoarerna runt ambassaden varefter de släpptes omedelbart.

I dag hålls sex av US Boat to Gaza på Atens polisstation efter att grekiska polisen arresterat dem för att de suttit på en parkbänk på andra sidan gatan från den amerikanska ambassadörens residens: Ray McGovern, Linda Durham, Debra Ellis, Ridgeley Fuller, Ken Mayers och Carol Murry togs i polisbilar till polisstationen. Vi vet ännu inget om hur de sex personerna mår för tillfället.

2) Kaptenen för skeppet The Audacity of Hope – John Klusmire – ska höras vid 12-tiden (Atens tid) på tisdag. Två grekiska advokater har tillförordnats i hans försvarsråd. Det är viktigt att sätta press på amerikanska UD för att de i sin tur ska trycka på den grekiska regeringen att frige vår kapten.

3) Resten av flottans status

Strax före klockan 18 lämnade det kanadensiska skeppet Tahrir sin docka på Kreta för ett försök att nå Gaza. De hann 4 sjömil från internationellt farvatten då grekiska specialstyrkor stoppade dem från att resa vidare.

Två skepp från Frankrike – ett lastfartyg och en mindre passagerarbåt – finns på internationellt farvatten i Medelhavet(de seglade inte från Grekland.) Vi är inte säkra på vad de ska göra.

Det irländska skeppet saboterades bortom räddning, och det grekiska skeppet har även det saboterats men vi vet inget om deras status

En reaktion på ”Amerikanernas statusuppdatering den 4 juli

  1. Att Netanjahu & Co. agerar svinaktig och att Papandreou nu går i deras fotspår – det var nog förutsebart. Och att den av huvudsakligen judiska hardliners influerade USA-regeringen ej vågar säga ifrån på skarpen åt Netanjahu & Co. – det har varit så där alltsedan evigheter tillbaka. Det skulle förvåna om USA´s-president skulle våga att ge sig på Netanjahu & Co. samt Papandreou för att åtminstone får ett stopp på de svinaktigheter dessa odågar fn. presterar ang. Ship to Gaza!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s