Rapport från Victoria Strand

 

Under gårdagen fortsattes ansträngningarna att komma iväg med passagerarbåten som nu är reparerad. Fortfarande samma procedur med papper och formaliteter och besked att det blir klart i morgon. Vi hoppas på det men smider samtidigt på nya planer.
Den kanadensiska båten fångades efter ett försök att ta sig ut – bordades och fick en skada på väg tillbaka enligt uppgift.
Den franska båten på Corfu ”testade” seglen men det var uppenbart att kustbevakningen låg på lur. De har lokalt stöd av myndigheterna som dock körs över av de centrala besluten.
I passagerargruppen är vi vid gott mod, skriver och arbetar. De hinder som sätts upp gör oss bara argare och mer beslutsamma. Och vi konstaterar hur oerhört mycket som har hänt utan att våra båtar ens har lämnat Aten.
Tyvärr var Evert tvungen att resa hem. Han har fått en del blessyrer som inte är allvarliga men kan vara ett hinder för de strapatser en båttur kan föra med sig. Han kommer göra massor av nytta vid sin hemkomst och har verkligen gjort nytta här i Aten. Men det var med tungt hjärta beslutet fattades.
Amerikanerna fortsätter att protestera och en del finns hela tiden på båten med besättningen. Kaptenen ska höras idag 13.00 efter att ha varit häktad sedan fredagen. Fortfarande igår hade  ingen från USA:s ambassad besökt honom.
Grekiska Ship to Gaza har presskonferens idag 12.00


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s