Breaking News: Ship to Gazas skepp Juliano stoppad i hamn

Strax före kl 18 svensk tid hindrade grekisk kustbevakning den svensk-grekisk-norska passagerarbåten, ”Juliano”, att lämna hamnen trots att alla tillstånd och papper var klara. En borgmästare på en icke namngiven ö i Medelhavet uppges ha skickat en officiell inbjudan till ”Juliano”. Ombord är bland andra svenska Ship to Gazas talesperson Dror Feiler och riksdagsledamoten Jabar Amin (MP).

Ingripandet skedde efter det att fartyget hade lämnat sin reparationshamn, som uppsökts efter sabotageförsöket i förra veckan, i förmiddags omkring kl 11 svensk tid och gått till sin ordinarie kajplats i Pireus. Det var när de försökte lämna hamnen som den grekiska kustbevakningen hindrade dem.

Representanter för svenska, norska och grekiska Ship to Gaza är nu på väg till hamnmyndigheten för att protestera mot att man hindrar Julianos vidare färd.

Vittnen på plats till den grekiska kustbevakningens ingripande är bland andra riksdagsledamoten Marie Nordén (s), med tfn nr +46702215965, och Kalle Larsson (v), tfn nr +306941515878.

Följ vad som händer vårt skepp här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s