Svar på grekiska regeringens erbjudande om att de ska levera biståndet till Gaza

Söndagen den 3 juli informerades Free Gaza movement och organisatörerna av frihetsflottan II i media om ett erbjudande som grekiska regeringen givit, de åtar sig att leverera det humanitära bistånd vi samlat till Gaza. Trots att rapporterna påstod att detta erbjudande givits till flottans organisatörer, hade inte vi kontaktats om detta, vare sig direkt eller genom tredje part.

Erbjudandet, som det rapporterats, är otillräckligt I avseende på Israels blockad, såväl som till frånvaron av respekt för palestiniernas mänskliga rättigheter, då det reducerar frågan om Gaza och Palestina i sin helhet, till att endast handla om humanitärt bistånd. Vi är ändå villiga att diskutera ett motförslag med grekiska regeringen vid sidan av tidigare förslag från de grekiska och cypriotiska regeringarna för en direkt segelväg till Gaza från ett av dessa två länder.

Uttalandet refererar till UDs hemsidas erbjudande som bekräftar flottans position; blockaden måste hävas, och att internationell lagstiftning måste upprätthållas.  På detta vis, och om den grekiska regeringen på allvar avser att vara hjälpsam och inte endast försöker avvärja kritik mot sig själv, ser vi fram emot att höra från er direkt. Den grekiska regeringen vet helt säkert var de kan hitta oss.

Koordinatörerna, U.S. Boat to Gaza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s