Schweiziskt bolag drar tillbaka försäljning av cement till Ship to Gaza

Det schweiziska företaget, Interbulk, har i ett mejl tisdagen 5 juli meddelat Ship to Gaza Sverige att man inte kommer att genomföra den försäljning av cement till ett värde av 25 200 Euro som man tidigare skrivit kontrakt på och erhållit betalning för. Företaget hänvisar till den grekiska regeringens förbjud mot all sjötrafik, oavsett flagg, från grekiska hamnar till Gaza. Företagets representant skriver:

”På grund av Force Majeure kan vi inte leverera cementen och kommer därför att till ert konto återsända de 25200 Euro som vi mottagit i förskottsbetalning”.

Pengarna som används för att köpa cement och andra efterfrågade förnödenheter har samlats in av tusentals vanliga medborgare i Sverige. Den grekiska regeringens beslut att inte bara förbjuda våra fartyg att segla fritt på det öppna havet, utan också att förbjuda europeiska företag från att träffa affärsöverenskommelser med humanitära folkrörelseinitiativ som Ship to Gaza, är djupt oroande och helt förkastligt i demokratiska rättsstater.

Det är med sorg och vrede Ship to Gaza tvingas konstatera att konsekvenserna av och delansvaret för den israeliska blockadpolitiken tränger allt djupare in i Europeiska Unionen. Det är svårt att uppfatta den grekiska regeringens agerande som annat än en aggression mot det europeiska civilsamhället och näringslivet.

Annonser

En reaktion på ”Schweiziskt bolag drar tillbaka försäljning av cement till Ship to Gaza

  1. Bojkotta Grekland under Stordåren Papandreous styre! Ge fan i att spendera era semesterpengar där! Och skit i all därifrån importerad mat samt gör det nu så länge han kryser för krigsförbrytaren Netanjahu!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s