Juliano sätter press på Grekland: Låt Frihetsflottan segla mot Gaza!

Det svensk-norsk-grekiska passagerarfartyget ”Juliano” kom på onsdagseftermiddagen fram till den lilla kuststaden Palea Fokea, vars borgmästare inbjudit Ship to Gaza som ett tecken på det stöd hela Frihetsflottan åtnjuter hos det grekiska folket.  ”Juliano” fick som första, och hittills enda, fartyg i Frihetsflottan lämna hamnen i Pireus fullständigt legalt och med alla papper i vederbörlig ordning stämplade av grekiska myndigheter.

   Det faktum att ”Juliano” till sist fick klartecken att lämna hamnen tyder på att de grekiska myndigheterna kan ta sitt förnuft till fånga. Ship to Gaza kräver nu att förbudet mot Frihetsflottans övriga båtar, och inte minst vårt lastfartyg, att lämna hamn omedelbart hävs, så att vi kan sätta kurs mot vår verkliga destination: Gaza.

I avvaktan på att den grekiska regeringen omprövar sitt beslut kommer flertalet av de svenska passagerarna, liksom de övriga initiativens, att under morgondagen flyga hem. Väntan i Aten har dragit ut på tiden. Så snart beskedet kommer att den grekiska regeringen har hävt förbudet mot fri sjöfart kommer Frihetsflottans passagerare att återvända för att embarkera fartygen.

Att så kommer att ske tvivlar vi inte ett ögonblick på. Opinionsstormen mot den grekiska regeringens undfallenhet gentemot Israels krav på utvidgad blockad växer för varje timme och finner hela tiden nya uttryck. Men framför allt: den världsvida folkliga opinionen mot den inhumana, illegala och för alla inblandade destruktiva blocken mot Gaza har redan nått stormstyrka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s