Signerat: Svenska Dagbladets statskramande ledar-liberaler

Israels propagandaapparat försöker desperat avstyra  den internationella debatten från de egna illgärningarna till andra frågor, som inte har vare sig med palestiniernas situation, eller med frihetsflottan, eller den flytilla (civila som en masse försökte flyga till Ben Gurion-flygplatsen, men uppgav att de skulle resa till Palestina) som i dag stoppats av Israel, i London, Paris, Geneve och Bryssel samt i Tel Aviv, från resa att resa till Israel med ett vanligt flygbolag, att göra.

Senast är det Benjamin Katzeff Silberstein som än en gång ojar sig över att Palestinas folk valt Hamas (har vi hört den förrut?) Det var bättre förut, då PLO hade makten får vi veta. De var sekulära och fina. Frågan som genast infinner sig är: Men varför vägrade Israel då förhandla med Yassir Arafat? Varför stödde Mossad och Israel, uppbyggnaden av Hamas som motvikt till PLO?

Om Silberstein och Israel verkligen är bekymrade över Hamas styre i Gaza, om de menar allvar med att utvecklingen i Gaza går åt fel håll. Då vore väl de klokaste de kunde göra att öppna Gazas gräns. Om folk och varor finge röra sig fritt så följde säkert sekulära tankar och idéer från såväl väst som från Egypten.

Statskramare som  Svenskans ledarskribenter är alltsedan Sverige gick med i EU ute. Numera är mänskliga rättigheter och fria, slutna val inne. Samt respekten för människors val. Liksom förövrigt fri rörlighet på en konkurensutsatt marknad, även om det senare ofta leder fel, i exempelvis Europa och USA.

Om jag tolkar Svenskans ledar-liberaler nuvarande ståndpunkt rätt: Det är fel med fri rörlighet och marknad; så välkomnar jag er till kampen för EUs avveckling, och för palestiniernas rätt att kontrollera sin egen marknad.

förövrigt anser jag….

att den fina jämställda velourmannen Silberstein, som uppenbarligen tycker att man kan straffa såväl män som kvinnor, även de som är under 16, och alltså inte varit röstberättigade, för att de lever i ett Gaza, under en politiskt system med stenålderssyn på genus och jämlikhet, att själv räkna antalet manliga journalister och redaktörer på tidningen. Finner han då att det råder ojämlikhet mellan könen (vilket jag misstänker att det gör), så bör han starta krig mot redaktionen. Han bör upprätta checkpoits och bomba chefsredaktörens rum i veckovis

Läs gärna Svensson, och Hampus inlägg här, och Jinge, samt Kultursören

Annonser

En reaktion på ”Signerat: Svenska Dagbladets statskramande ledar-liberaler

  1. Ping: Israel, ett land utan yttrande- och åsiktsfrihet | Jinge.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s