Häv den israeliska blockaden av Europa

”Outsourcingen” av blockaden mot Gaza fortsätter – i Europa!

Som tidigare rapporterats skulle omkring 550 fredsaktivister idag ha anlänt till Ben Gurion-flygplatsen utanför Tel Aviv, och där talat sanning om sitt ärende: besökare till Palestina istället för att låtsas vara turister. Israeliska myndigheter har naturligtvis hållit sig underrättade om planerna och har idag inte tvekat att agera.

Enligt svarta listor, som upprättats av den israeliska säkerhetstjänsten, har aktivister på flygplatser runt om i Europa hindrats från embarkera flygplan med destination Israel. Enligt uppgift från israeliska fredsorganisationer kommer de aktivister som lyckas ta sig ombord på något flygplan till Israel omedelbart utvisas när deras avsikter avslöjas. Eftersom israelisk polis kommer att arrestera alla som uttrycker sympati för aktivisterna på Ben Gurion, har dagens planerade manifestation flyttats till centrala Tel Aviv, där den kommer att äga rum kl 17 lokal tid.

Den israeliske fredsaktivisten Adam Keller beskriver åtgärden att hindra aktivister att gå ombord på flygplan mot Israel i sina respektive hemländer som en ”outsourcing av blockaden och ockupationspolitiken från de ockuperade palestinska områdena till resten av världen”.

Annonser

En reaktion på ”Häv den israeliska blockaden av Europa

  1. Ping: Signerat: Ännu mera israeliskt nyspråk « Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s