Gazas civilsamhälle till grekiska regeringen: Släpp Frihetflottan

Följande brev som har sänts till grekiska regeringen den 12 juli, 2011 tydliggör att Gazas folk söker frihet och respekt för sina mänskliga rättigheter, bland annat att söker de leva ett värdigt liv, inte ett liv baserat på välgörenhet. Till synes döva för deras krav repeterade en talesman för det grekiska utrikesministeriet, herr Delavekouras, Greklands ”generösa erbjudande” att leverera begränsat humanitärt bistånd till Gazas folk- istället för att hjälpa dem få den frihet Israel fortsätter förvägra dem.

12 juli 2011

Bäste premiärminister Papandreou,
Bäste utrikesminister Lambrinidis

Vi som utgör delar av Gazas civilsamhälle, har studerat de åtgärder din regering vidtagit i syfte att förhindra Frihetsflottan 2 från att segla mot världens största friluftsfängelse – Gazaremsan-i syfte att utmana Israels kriminella blockad. Israels inlåsning av Gaza har berövat oss saker se de flesta anser vara självklara. Vi tillåts inte söka adekvat hälsovård eller undervisningsmöjligheter därför att vi inte kan resa fritt. Vi är avskurna från våra familjer i andra delar av de ockuperade områdena och utomlands; och vi tillåts inte inbjuda människor att besöka oss i Gaza. Nu har Du tvingat på oss denna bestämmelse mot människor vars uppdrag det är att stå i solidaritet med oss.

Gazas folk är inte endast i behov av humanitärt bistånd därför att vi inte tillåts bygga vår egen ekonomi. Vi tillåts inte importera råmaterial eller exportera; våra fiskare och jordbrukare blir beskjutna då de försöker fiska eller skörda sina grödor. Som ett resultat av Israels avsiktliga politik så har 80 procent av vårt folk blivit beroende av matbistånd, vår infrastruktur är förödd och våra barn kan inte föreställa sig den dag då de får lära känna friheten.

Ditt erbjudande att sända Frihetsflottans last befäster uppfattningen att humanitärt bistånd kan lösa våra problem och det utgör en genomskinlig förklädnad av ditt deltagande i Israels blockad.

Beklagligtvis kan vi inte ta emot din välgörenhet. Flottans organisatörer och deltagare inser att vår strävan inte handlar om humanitärt bistånd; det handlar istället om mänskliga rättigheter. Frihetsflottan för något med sig som är viktigare än bistånd; de för hopp, kärlek, solidaritet och respekt. Ditt erbjudande att samarbeta med våra förtryckare för att leverera bistånd till oss AVVISAR vi totalt.

Sedan det står klart att du utsatts för enorma politiska påtryckningar i syfte att tvinga dig att rätta dig efter den israeliska regeringens vilja, att samarbeta med Israels brott mot internationell lagstiftning och därigenom legitimera belägringen, vägrar vi acceptera dina brödskalkar. Vi kräver frihet, värdighet och möjligheten att själva ta de dagliga besluten. Vi uppmanar dig att åter ompröva och att låta Frihetsflottan segla.

Slutligen inser vi den historiska relationen mellan våra båda folk och ditt lands stöd för våra legitima rättigheter. Med denna historia i åtanke och ditt tidigare erkännande av de rättigheter som förvägras oss, uppmanar vi nu dig att låta Frihetsflottans skepp att segla till Gaza, och på så sätt utmana Israels illegala blockad av Gazaremsan och den illegala ockupationen av Palestinskt land.

Hjärtligen,

Palestinian Network of NGOs (PNGO)
Representing over 60 non-governmental organizations in Gaza
www.pngoportal.net
Palestinian International Campaign to End the Siege on Gaza
General Society for Rehabilitation
Deir Al-Balah Cultural Centre for Women and Children
Maghazi Cultural Centre for Children
Al-Sahel Centre for Women and Youth
Rachel Corrie Centre, Rafah
Rafah Olympia City Sisters
Al Awda Centre, Rafah
Al Awda Hospital, Jabaliya Camp
Ajyal Association, Gaza
Al Karmel Centre, Nuseirat
Local Initiative, Beit Hanoun
Beit Lahiya Cultural Centre
Al Awda Centre, Rafah
Middle East Children’s Alliance – Gaza office
Alshomoa Club for Women
General Union for Public Services Workers
General Union for Health Services Workers
General Union for Petrochemical and Gas Workers
General Union for Agricultural Workers
General Union of Palestinian Syndicates
General Union of Palestinian Women
Palestinian Congregation for Lawyers
Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU)
Union of Health Work Committees
Union of Synergies—Women Unit
Union of Women’s Work Committees
Palestinian Association for Fishing and Maritime
Palestine Sailing Federation
Fishing and Marine Sports Association
Palestinian Women Committees
Progressive Students’ Union

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s