Ship to Gaza Swedens hemsida attackerad

Ship to Gaza Swedens hemsida har utsatts för en avancerad cyberattack. Tillsvidare använder vi en blogg. Som Ship to Gaza Malmö tidigare berättat så seglar franska Dignité just nu mot Gaza.

Ship to Gaza Sverige Pressmeddelande 2011-07-16

 

“Värdigheten” seglar mot Gaza

 

Omkring kl 20.30 på lördagskvällen lokal tid lämnade den franska båten “Dignité/Karama” /Värdigheten) hamnen på den lilla grekiska ön Kastellorizo och satte kurs rakt söderut. De tio passagerarna ombord ser sig som representanter för hela Frihetsflottan, vars övriga fartyg på grund av olika manipulationer – byråkratiskt krångel, sabotage, plötsliga regeringsförbud, indragna flaggor – tvingats kvar i grekiska hamnar.

Dignité, som seglar under fransk flagg, lämnade Korsika den 25 juni, och har under de senaste veckorna befunnit sig på grekiskt territorialvatten, som man nu alltså har lämnat – enligt uppgift utan att följas av den grekiska kustbevakningen eller marinen.

Bland passagerarna återfinns bland andra Ship to Gazas talesperson. Dror Feiler, som också är ordförande för European Jews for a Just Peace, samt representanter för de franska, grekiska och kanadensiska organisationerna inom Freedom Flotilla 2. Ombord finns också ett team från tevekanalen al Jazeera och den välkända israeliska journalisten Amira Hass, som rapporterar till Haaretz.

Kastellorizo, som är en av den grekiska arkipelagens östligaste öar, ligger bara några kilometer från det turkiska fastlandet. Under andra världskriget flydde en stor del av befolkningen till –  Gaza, där de stannade i flera år. Enligt uppgift är öns nuvarande borgmästare, Paul Panigiris, född i Gaza och hyser liksom övriga öbor starka känslor för den befolkning som en gang tog emot dem med öppna armar och som nu själv är under belägring.

“Värdighetens” aktion ska inte betraktas som en mini-variant av Freedom Flotilla 2, utan som en ouvertyr till vad som komma skall. Det är en signal som samtidigt riktas till den israeliska regeringen, det internationella samfundet och till den instängda befolkningen i Gaza: Vi inom Frihetsflottan ger oss inte förrän denna inhumana och illegitima blockad är fullständigt avskaffad. Vi kommer tillbaka!

 

 

Ship to Gaza-Sverige

www.shiptogaza.se

(se också shiptogaza.bloggo.nu)

Talespersoner:

Dror Feiler: +46 702855777

Mattias Gardell: +46 703036666

Ann Ighe: +46 709740739

Victoria Strand + 46 727356564

Mediekoordinator:

Mikael Löfgren: +46 707983643

media@shiptogaza.se

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s