Presskonferens vid M/S Juliano

Idag höll grekiska Ship to Gaza en presskonferens på bryggan bredvid M/S Juliano i Iraklio, Kreta. Stellan Vinthagen deltog som medlem i Ship to Gaza Sverige, och som passagerare på Juliano.
Under presskonferensen talades det om de hinder som grekiska hamnmyndigheter skapat i syfte att förhindra frihetsflottan att segla mot Gaza, och om hur vi förlorat två flaggor (en från Sierra Leone, och en från St Kitts and Nevis), och en kapten (till följd av falska anklagelser om ‘brott’). Men Juliano har nu en ny kapten och vi ansöker om en ny flagga från ett land som vågar låta Ship to Gaza ha kvar flaggan trots eventuella påtryckningar från Israel. Vi får se vilket land det blir (Sverige gick inte då baten var för gammal tydligen).
Utgångspunkten är  grekiska Ship to Gaza pressmedelande, från igår:
Det kom en större grupp av lokal media från Kreta än vad vi hade trott, men de hade mycket lite tid och därmed blev det betydligt mindre sagt än vi planerat. Idag konkurrerade vi med både en landsomfattande taxistrejk och Clintons besok i Grekland.
Presskonferensen finns pa livestream: http://www.ustream.tv/recorded/16083062
Blockadbrytande hälsningar från
Stellan Vinthagen i Iraklio, Kreta
(som har stannat pa Juliano för att ge stöd åt våra grekiska kamrater på Juliano under försoket att komma ut ur Iraklio, och som åker hem i morgon då Juliano nu skall parkeras i en säker hamn fram till nästa flotta)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s