Turkiet ger svar på israeliskt krigstal

Turkiets premiärminister, Erdogan, blev den första europeiska ledande politikern som hade modet att ryta till mot Peres, i en debatt under World Economic Forum i Davos apropå Israels senaste slaktning av palestinier i Gazaremsan.

Recep Tayyip Erdogan reste sig upp och gick ut från den tevesända debatten , då moderatorn vägrade honom chansen att vederlägga den israeliska presidentens rättfärdigande av massakern av 1. 300 Gazabor.

Strax innan han reste sig sade Erdogan till Shimon Peres: ”Du dödar människor”

Peres sade till Erdogan under den våldsamma paneldebatten, att han skulle gjort likadant om raketer fallit ned över Istanbul.

Moderatorn David Ignatius, en Washington Post kolumnist, upplyste Erdogan att han endast hade ”en minut” att besvara Peres långa monolog,

Erdogan sade: ”jag finner det mycket ledsamt att folk applåderar det du sade. Många människor har dödats. Och jag tycker det är mycket fel, och det är inte humanitärt.”

Ignatius som vid två tillfällen försökte  avsluta debatten, sade ”vi behöver verkligen få folk till middagsborden.”

Erdogan sade avslutningsvis: ”Tack så väldigt mycket. Tack så väldigt mycket. Tack så väldigt mycket. Jag tror inte jag vill besöka Davos igen efter detta.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s