SvT svarar om Gazas Tårar

Nu svarar SvTs Axel Arnö Ship to Gazas Bertil Egerö förfrågan om varför de ställde in visningen av den norska dokumentären Gaza Tårar

– Den enkla förklaringen är att [chefen] Ingemar [Persson] inte hade sett filmen. När han fick klart för sig vilka bilder som förekommer ville han av utgivarskäl att jag skulle lyfta Gazas tårar för att ha möjlighet att rama in filmen. Vad innebär då detta? I skrivande stund kan jag inte säga annat än att vi vill hinna varna känsliga tittare ordentligt. Jag har nämligen propagerat starkt för att filmen ska visas som den är.

På frågan om varför programmet lyftes så abdrupt, svarar han
Jag håller med dig om att det hela sköttes något klantigt från vår sida. Informationen från SVT lämnade mycket i övrigt att önska. Nu tror jag ärligt talat inte att den påverkar det som sker i FN, men jag förstår att folk reagerar.

Han berättar att det är han som köpt in filmen, och att han oförvitligt kommer att se till att de visas
– Beslutet att köpa in filmen är mitt och jag tänker inte att ge efter för några påtryckningar från varken det ena eller andra hållet. Filmen kommer att visas som planerat den 20 december.

Annonser

8 reaktioner på ”SvT svarar om Gazas Tårar

  1. Ping: SVT visar Gazas Tårar « Palestina Aktivism

  2. Glöm ej att även sälja filmen till krigsförbrytarna Netanjahu och Barack m. fl. via Israels Stockholm-Ambassad så de får se vad de har ställt till med och som dugar bra åt att stå inför skranket i den Haag! Men att sälja filmen dit lär nog ej behövas enär ambassadfolket (=Mossad?) därstädes nog kommer att planka av den!

  3. Problemet är att SVT inte ger oss opartisk information som vi kan ta ställning till själva! När palestinier drabbas av israeliskt våld anger SVT nästan alltid den från Israel uppgivna anledningen. T ex ” israeliska pansarvagnar förstörde hus och olivodlingar FÖR ATT PALESTINIER KANSKE DÄRIFRÅN HADE AVFYRAT RAKETER”. Har ni någonsin hört SVT framföra t ex ”den israeliska byn träffades av palestinska raketer SOM SVAR PÅ DET ISRAELISKA VÅLDET MOT PALESTINSKA FAMILJER”? (1350 PALESTINIER DÖDADES, VARAV 350 BARN, I ISRAELS ”OPERATION GJUTET BLY”) Effekten blir att de israeliska våldet alltid framstår som välmotiverat och det palestinska som omotiverat! Var finns yrkesstoltheten att vara en oberoende nyhetsförmedling?

    • Kunde inte hålla med dig mera, ens om jag försökte, SvTs syn på Israel visavi Palestina, är att Israel bär den vita mannens börda. Därmed förfäktar de ännu det perversa i kolonialismen, om än kanske omedvetet.

  4. SVT – vad har man det till??? Huvudsakligen enbart för licensbetalningens skull dit för det lilla de erbjuder, och detta oftast långt senare än utländskt TV gör. Man har enbart omkr. 10% matnyttigt åt mej av all utbud man kör där i båda kanaler, och nå´t riktigt israelkritiskt program har jag ej sett ännu!

  5. Ping: Ska nu slutligen SvT sända den norska dokumentären Tears of Gaza? « Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s