Israeliska regeringen och säkerhetstjänstens webbsidor nere i misstänkt cyber-attack

Attacken följer efter ett hot från hack-gruppen Anonymous som svar på kapningen av Gaza-flottan: IDFs, Mossads och regeringsministeriernas hemsidor finns bland kraschade webbsidor.Ett flertal av israeliska regeringens webbsidor kraschades på söndagen i vad som framstår vara en cyberattack, genomförd av hackare. IDF, Mossad och Shin Bets webbsidor finns bland de hemsidor som nu är nere, liksom flera andra regeringsportaler och ministerier.

Den synbarliga attacken kommer efter att en hackersammansvärjning kallad Anonymous hotat med en cyberattack mot den Israeliska regeringens datorer som svar på kapningen av den Gaza-destinerade flottan i fredags.

IDF och Shin Bet säger att de undersöker orsaken till att datorerna inte fungerar. Säkerhetstjänstemän hävdar att bara externa regeringssidor kraschat, och att deras intranät fortfarande fungerar.
I  Anonymous video hävdar hackarna att sjörövardådet strider mot i stort sett alla gemensamma mänskliga regler, och att israelernas attack i går inte längre lämnar någon annan möjlighet än attack.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s