Hälsning till Ship to Gaza på väg till Palestina med Estelle

I sin strävan efter kontroll över Mellanösterns rika oljekällor har USA sedan Israels grundande ett alldeles särskilt vänskapsförhållande med den israeliska staten. Att USA också accepteras som medlare i konflikten mellan Israel och Palestina är fullständigt perverst.

 

USA har ett oerhört ansvar för Israels otaliga, oräkneliga, oerhörda, ofattbara övergrepp på den palestinska befolkningen, för den etniska rensning som pågått sedan staten Israels grundandes, för Israels fortsatta ockupation av allt mer mark för sina bosättningar och för det bottenlösa eländet i Gaza, världens största friluftsfängelse där fångarna i alla åldrar och kön dagligen förödmjukas och kollektivt bestraffas. 

 

Det är en skam för världen. Det är en skam för alla regeringar som låter USA och Israel fortsätta detta brott mot folkrätten och de mänskliga rättigheterna.

 

Israel har också varit till hjälp för USA för att utnyttja motsättningar i grannländerna för att bryta upp dem och bli av med regeringar, som hävdar sina nationers självbestämmande över råvaror och mark.

 

Därmed uppstår också osannolika allianser som innebär att nu också Israel är med och finansierar och tränar islamistiska terrorgrupper, något som USA ju har gjort sedan de 1979 började beväpna de grupper i Afghanistan som sedermera skulle bli talibaner.

 

Men överallt i världen finns rörelser som motsätter sig detta och solidariteten med det plågade palestinska folket finns överallt. Just nu finns den i Visby, med fartyget Estelle och organisationen Ship to Gaza som ska göra ett nytt försök att bryta Israels blockad, men framför allt väcka världens samvete och opinion för att få ett slut på det palestinska folkets lidande, och uppnå rättvis fred i Mellanöstern.
Så, från vårt möte här på Stortorget, 4 juli, för alla människors lika värde och alla folks lika rätt,sänder vi en hälsning till Ship to Gaza med stöd för deras bidrag till kampen för att upphäva den grymma, orättfärdiga blockaden mot Gaza.

Vi måste göra vad vi kan i solidariteten med palestinierna i Gaza.

Vi kan bojkotta Israels varor!

Vi kan avslöja att Israel märker om de varar de stulit från ockuperat område!

Vi kan demonstrera och agitera.

 

Ship to Gazas aktion visar palestinierna att de inte är ensamma, att det runt om i världen finns folk som stöder deras kamp för sina rättigheter som människor och folk.

 

Vi önskar vi Estelle och Ship to Gaza all lycka och framgång på färden,

fram till Palestina.

 

Deltagare på årets appellmöte 4 juli på Stortorget i Gamla Stan, Stockholm

För alla människors lika värde, alla folks lika rätt

Med krav på USA att leva upp till dessa stolta ord i självständighetsförklaringen 1776

 

Annonser

En reaktion på ”Hälsning till Ship to Gaza på väg till Palestina med Estelle

  1. Det är förbaskad sorgligt att ingen alls hitintills har kommenterat raderna ang. Estelles färd till Gaza, och man frågar sig om det har med Semestersverige att göra? Har tex. den tysta diplomatins förridare Carl Bild varit ombord på Estelle medans hon låg i Visby? Trol. inte alls då han ej ville stöta sig med de förhatliga typer i Israels regering som bär det totala ansvaret för eländet i Gaza och därför måste hamna inför skranket hos Haag-Domstolen jag faktiskt kräver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s