Estelle kommer till Malmö

PRESSMEDELANDE SHIP TO GAZA MALMÖ

 

 

Efter några dagars väntan så anländer Ship to Gazas segelfartyg Estelle i morgon. Vid 17-tiden beräknas hon anlöpa Malmö hamn. Hon kommer att lägga till vid Klaffbron utanför Stadsarkivet.

Där arrangeras en välkomstcermoni med musik, mat och tal. Vi hälsar såväl allmänhet som press välkomna.

Den tyskbyggda finskregistrerade 53 meter långa stålskonaren Estelle har då seglat från Umeå, via Gotland och Stockholm till Malmö. Härifrån kommer hon att gå vidare till Helsingborg.

Estelle ägs numera av den svenska folkrörelsen Ship to Gaza. Hennes slutliga destination är Gaza: med sig på resan bär hon humanitärt bistånd till de 1.6 miljoner människor som utan rättegång hålls instängda i världens största utomhusfängelse, Gazaremsan.

Årets seglats påbörjas i Östersjön istället för Medelhavet. Anledningen är att Ship to Gaza genom strandhugg i viktiga hamnar ska kunna väcka uppmärksamhet och opinion mot Israels illegala blockad, informera om situationen för de instängda palestinierna.

I Gaza råder sedan flera år en humanitär krissituation. I området saknas i stort sett allt: läkemedel, färskvatten, el, mat, bostäder, skollokaler, återuppbyggnadsmaterial, arbete,  etc.

Vi hoppas kunna bryta blockaden för att kunna segla in en last som det svenska folket skänkt till palestinierna i Gaza.

 

 

Vem? Ship to Gaza Malmö

När? Onsdagen den 18 juli, 2012

Var? vid Klaffbron utanför Stadsarkivet

3 reaktioner på ”Estelle kommer till Malmö

  1. Ping: Besök Ship to Gaza i Malmö « Röda Berget

  2. Hej Brith
    Jag tror du vänt dig till fel blogg. Den här handlar INTE om judar, något du vetat ifal du först klickat på fliken högst upp som heter Om ship to Gaza Malmös blogg. Men eftersom du missat den kommer här en länk som du kan klicka på. Du har rätt att bloggen inte skriver om staten Israels kulturhistoria (vill du veta mera om den så föreslår jag att du läser deras hemsida). Inte heller skriver vi om Hamas. Mest för att vi inte har något med dem att göra. Andra saker du frågar efter finns om du letar runt. Bloggen har funnits sedan 2009, och jag erkänner att jag inte skrivit samma artikel i tre år. Det skulle vara ganska tråkigt, tycker du inte?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s