Hamas förhindrar raketbeskutningar

Från the Times of Israel

Hamas har grupperat en militär styrka om sexhundra man på Gazaremsan som ska operera dygnet runt i syfte att förhindra raketbeskjutning mot Israel; det sade en palestinsk källa till tidningen The Times of Israel på måndagen.

Sedan Egypten – efter valet för ett år sedan av presidenten Mohammed Morsi – trappat upp sitt engagemang i Gaza och börjat sätta press på Hamas att inte längre tillåta raketbeskjutningen, så har den muslimska organisationen ihärdigt arbetat för att vidmakthålla freden i Gaza. Även då det inneburit konfrontationer med mindre muslimska grupper såsom extremistiska salafister, meddelar källan.

Därför har Hamas formerat en specialstyrka i syfte att ”kontrollera den allmänna ordningen” som uppgår till sexhundra beväpnade aktivister och som kommer att operarera längs gränsen mellan Israel och Gaza.

De senaste månaderna har sett en dramatisk minskning i antalet raketer avskutna mot Israel jämfört med för bara ett år sedan, det är en trend som även bekräftats av israeliska säkerhetskällor. Enligt isralisk statistik, så har det sedan slutet av operation Pillar of Defense i november, skjutits cirka tjugo raketer och granater mot Israel, jämfört med runt 150 stycken under samma period förra året.

På samma gång har det även skett en nedgång i antalet vapen som smugglats till Gazaremsan till följd av Egyptens insatser på Sinaihalvön, och genom att insmugglingen från Libyen förhindrats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s