Egyptiska truppförflyttningar till Sinai-Gaza-gränsen

Egypten; i skuggan av omfattande oroligheter i landet, så flyttade armén styrkor och bepansrade bilar till gränsområdet Sinai-Gaza i koordination med Israel, skriver i kväll Associated Press (AP).

De militära trupprörelserna på tisdagen skedde samtidigt som den egyptiska militären gav ultimatum till presidenten Mohamed Morsi, där de uppmanade honom att avgå eller ställas inför en upptrappning sv protesterna mot hans regering. Miljoner egyptier marscherar redan mot Morsis styre.

Senare under tisdagen tillbakavisade Morsi militärens ultimatum; han sade att han inte hade konsulterats och ämnade genomföra sin egen plan för nationell försoning, enligt Reuters.

Det är tillföljd av 1979-års fredsavtal mellan Israel och Egypten, som Egypten måste koordninera trupprörelser i Sinai med Israel.

– Den egyptiska militärens aktiviteter i Sinai är koordinerade med israeliska säkerhetsenheter och har godkänts på högsta ort i Israel, för att strida mot säkerhetshot i Sinai som utgör hot mot både Israel och Egypten, skrev israeliska militären, IDF i en kommuniké, enligt AP

En reaktion på ”Egyptiska truppförflyttningar till Sinai-Gaza-gränsen

  1. Ping: Egyptiska bulldozrar river Gazatunnlar | Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s