Fotbollsförbundet bistår Palestina

Internationella fotbollsförbundet, Fifas ordförande Joseph S. Blatter fortsatte på söndagen sin resa i Mellanöstern med ett besök i Palestina, där han fick sällskap av Fifas viceordförande prins Ali Bin Al Hussein och av Palestinska fotbollsförbundets (PFA) ordförande Jibril Rajoub.

Det var vid Fifas 36 kongress som anordnades i maj som Fifas ordförande gavs mandat att försöka förbättra den rådande situationen för fotboll I Palestina, särskilt så att Fifa kan genomföra sitt uppdrag att utveckla och öka spelets betydelse, i enlighet med Fifas stadgar.

“Vi kommer att bistå er. Jag har tagit er till mitt hjärta,” det sade Fifas ordförande till sina palestinska värdar. ”jag är på ett sport-diplomatiskt uppdrag för att vidarbefodra de  problem er fotboll möter, till de israeliska myndigheterna, särskilt vad gäller spelares till och utresor från Palestina. Jag kommer att kämpa för er sak. Fotboll ska inte skapa gränser; fotboll ska föra människor samman,” fortsatte han.

Spelare i det palestinska landslaget förhindras ofta att spela i matcher, genom reserestriktioner mellan Gaza och Västbanken. Ordföranden för det palestinska fotbollsförbundet kallar restriktionerna för en ”belägring mot palestinsk sport.

Blatter säger att han ska bistå palestinierna ”där han kan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s