Det kom ett brev från Gazas ark

Var generös – ramadan i Gaza

Muslimerna i Gaza, liksom överallt i världen, iakttar för närvarande ramadan. Månaden ramadan avslutas i början av augusti med eidfesten som ska vara ett tillfälle för firande och festligheter. Men hur ter sig ramadan för befolkningen i Gaza och hur blir det med festen?*

Palestinierna i Gaza har fått lida oerhört under de sex år som den israeliska blockaden varat. Eftersom den nya regeringen i Egypten har klippt av de återstående livlinor som palestinierna i Gaza tytt sig till, kommer det med säkerhet att bli den svåraste ramadan och eid de varit med om.

Arbetet med Gazas ark har också påverkats av den senaste utvecklingen. Det material vi behöver blir svårare att få tag på. Priserna fluktuerar och drivs ibland upp i spekulationssyfte eller av nyheter som sprids i samhället. Ändå fortsätter vi vårt arbete.

Hittills har projektet dragit in över 140 000 dollar, av vilka vi redan använt 110 000 och vi måste betala ytterligare 40 000 inklusive sista delbetalningen av båten.

Det är nödvändigt att vi får in regelbundna bidrag för att arbetet ska kunna fortskrida utan att behöva avbrytas av pengabrist.

Gazas ark är inte bara en protest mot blockaden, utan också ett ett projekt som skapar arbete och affärsverksamhet i Gaza. Gazas ark sysslar inte med utdelning av bidrag, verksamheten är ett sätt att uppfylla befolkningens önskan om arbete och handel, inte hjälp.

Under denna tid av givmildhet i den muslimska världen, vänligen skänk pengar till Gazas ark för att säkerställa att protesterna mot den olagliga blockaden fortsätter och att palestinierna i Gaza kan leva ett mera normalt liv som vi andra.

I solidaritet,

Översättning:  Kerstin Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s