Gazas ark: Förändrade förutsättningar

“vår ändrade plan är nu att segla under våren 2014 istället”

(Vänligen distribuera till så många som möjligt)

Kära sympatisörer

Vi är säkra på att ni följt de oroande händelserna i Egypten och dess inverkan på livet i Gaza, liksom att ni följer utvecklingen av Gazas ark.

Situationen är komplex och svår. Gazas livlina och tryckutjämningsventil är Rafah-övergången och tunnlarna, båda direkt påverkade av den egyptiska händelseutvecklingen. Rafah-övergången har på senare tid varit stängd betydligt oftare än den varit öppen och endast tio procent av tunnlarna är fortfarande i funktion.

De egyptiska händelsernas inverkan på Gazas palestinier är mera än materiell. De får även en psykologisk effekt. Det som händer i Egypten skapar ångest, osäkerhet och oro i Gaza med djup långsiktig verkan.

Gazas arks ombyggnad har väsentligen sinkats de senaste veckorna tillföljd av det här (utöver den förväntade förseningen som vi förutsett med anledning av ramadan och Eid ul-Fitr), så nu har vi reviderat vårt schema för att ha allt detta i åtanke. Våra nuvarande planer är att segla under våren 2014.

Tvivla inte  på att vi är lika bestämda som någonsin tidigare, och vi håller i åtanke, och hoppas att även ni gör det , att Gazas arks effektivitet beror på det stöd den kommer att få före vi avseglar och den press som dess sympatisörer och det internationella samfundet att sätta på Israel att inte blockera skeppet eller andra efterföljande liknande kommersiella resor.

Genom att vi får mera tid ökar våra chanser att samla det stödet i olika länder världen runt. Stödet för och engagemanget i nätverk för Gazas ark finns nu i över dussinet länder och det växer. Mera tid kommer ge oss möjligheten att bredda och fördjupa stödet för vårt intiativ.

Arbetet på Arken rör sig framåt, trots alla problem. Vi lovar uppdateringar om detta snart. Under tiden uppskattar och fortsätter vi att räkna med de olika slags pågående stöd som ni bidrar med för att bygga hopp för det palestinska folket.

Solidariska hälsningar

Gazas arks styrkommitte

Källtext

Översättning: Joacim Blomqvist

//

Annonser

En reaktion på ”Gazas ark: Förändrade förutsättningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s