Rebellrörelse i Gaza försöker störta Hamasregeringen

Rebellgruppen Tamarod i Gaza, planerar nu för civil olydnad mot den Hamas-ledda regeringen nästa vecka rapporterar israeliska Arutz Scheva.

Tamarod är ursprungligen en Egyptisk rörelse som bidrog till Morsis fall, skriver al-monitor, och Hamas har sedan i somras befarat att Egypten skulle exportera rörelsen till Gaza, särskilt som det sedan i somras uppkomit hemsidor som manade till aktioner liknande dem i Egypten, i de palestinska områdena.

I oro för dessa rörelser vidtog Hamas åtgärder för att kväsa alla offentliga samlinggar oavsett orsak. I mitten av juli upplöste Hamas protester mot Brawer-Begin-lagen, som hotar fördriva tusentals palestinska beduiner som förnärvarande är bosatta i ockuperade Palestina.

Iyad Abu-Rok som är offiiciell talesperson för Gaza, tror dock att deras anti-Hamas-kampanj som ska inledas 11 november kommer kunna genomföras som planerat.

I en intervju med Al Quds Al-Arabiya i fredags förklarade Abu-Rok att det huvudsakliga målet med protesterna, då Gaza-borna antas gå man ur huse i en civilolydnads demonstration, för att störta Hamas kontroll över den regionala regeringen.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s